Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

První dojmy z MMORPG hry New World

Mnou očekávaná MMORPG hra New World od studia Amazon přešla do fáze beta. Rád bych se podělil o své dojmy z hraní. Hra má potenciál, ale ještě velmi dlouhou cestu před sebou.  

Hra New World právě vstoupila do fáze beta a neuplatňuje se dohoda o mlčenlivosti, objevili se první záběry ze hry a nutno říct, že hra vypadá dobře a má potenciál. Nejspíš se nebude jednat o hru, která změní žánr jako takový, ale alespoň zčeří vodu MMORPG her, kterých je jako šafránu. Alespoň tedy těch kvalitních jako je World of Warcraft, Final Fantasy XXIV nebo The Elder Scrolls Online.
V první řadě bych chtěl říct, že hra vypadá dobře. Grafika i animace jsou plynulé. Nicméně, dokázal bych hře odpustit i horší grafiku. To, co rozhoduje, je ale hlavně pocit ze hry jako takové a její soubojový režim.
Taktéž bych chtěl zmínit, že hra je v rané fázi vývoje. Mnohé se tedy ještě bude měnit. Jako hráč a milovník MMORPG her chci, aby se hře dařilo, ale bohužel mám některé výhrady ke hře jako takové.
V prvé řadě se mi moc nezamlouvá soubojový systém jako takový. Příjde mi to jako takový hybrid mezi Guild Wars 2 a Dark Souls. Souboje jsou hodně o uhýbání a bránění se. Ve hře máte možnost vybavit se 3 zbraněmi a můžete kombinovat různé druhy. Ke každé zbrani si můžete vybrat 3 schopnosti, které dále můžete vylepšovat pomocí talentového stromu. Toto je dle mého kamenem úrazu této hry. Zkrátka, hra postrádá zábavnost v soubojích, kdy 3 schopnosti jsou zkrátka málo. Souboje jsou až moc repetetivní a hráči si vystačí s kombinací základního útoku a bránění. Nelze bohužel očekávat, že v soubojích budete kombinovat všech 9 schopností ze všech zbraní, protože všechny zbraně sdílejí přebíjecí dobu.
Další věcí, která zatím kazí zážitek z bety je technická stránka hry. Jak jsem psal výše, hra sice vypadá dobře, ale v některých částech hry i s dobrou počítačovou sestavou narazíte na lagy nebo propadu snímků za sekundu. Jasně, jedná se stále o betu, servery budou přetížené a dá se očekávat, že na ostrý start hry se situace zlepší. Nemohu se nicméně odpustit poznámku, že prozatím ten technický stav hry není úplně nejlepší, což se projevuje především v PVP soubojích, kdy byl ve hře představen mód Warmode, kdy se bude jednat o souboje 50v50 hráčů.
Když už se bavíme o PVP a Warmodu, musím zmínit i to, jaké jsou souboje s hráči jako takové. Warmode není vyloženě špatný nápad, ale nejedná se o nic originálního. V první fázi musí útočníci musí získat několik míst na mapě, posléze se dobíjí brána a poté pevnost jako taková. Warmode jako takový nebude vyloženě battlegroundem jako ho známe z jiných MMORPG her, ale bude se jednat o rozšíření cechovního systému, který je ve hře variací na guildy, kasty nebo fakce z jiných her. Každá kasta může vyhlásit válku jiné kastě a posléze svést v omezené době souboj o pevnost v rámci režimu Warmode. Pokud jsou útočníci úspěšní a pevnost dobijí, budou ji vlastnit a mohou nastavovat daně. Dle mého názoru z tohoto důvodu musejí tvůrci ve hře představit i jiné PVP prvky jako arény nebo již zmíněné battlegroundy, protože Warmode souboje nebudou tak úplně časté.
Závěrem, doufám, že hra bude dobrá. Zvlášť, když studio Amazon bude vytvářit jinou MMORPG hru z prostředí Pána prstenů. Hra nicméně bude muset projít ještě dlouhou cestou. Mám za to, že se současným soubojovým systémem to daleko nebude, proto bude muset přijít změna a celkové vybalancování hry. Hra má určitě potenciál. Hře určitě prospěje, že nemusí nějak extra spěchat, jelikož byla odložena na rok 2021.

Autor: Jan Žďárský | úterý 1.9.2020 16:30 | karma článku: 5,33 | přečteno: 188x
  • Další články autora

Jan Žďárský

Úpadek herní společnosti Blizzard

V dnešním blogu bych se rád věnoval tomu, proč došlo k úpadku herní společnosti Blizzard, která má ve svém portfóliu značky jako Warcraft, World of Warcraft nebo Diablo.

12.8.2021 v 14:30 | Karma: 10,61 | Přečteno: 324x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Recenze MMORPG hry The Elder Scrolls Online

Jako další ze svých článků jsem si vybral hodnocení MMORPG hry The Elder Scrolls Online, jejíž vydání má na starost Bethesda.

30.6.2021 v 15:31 | Karma: 5,99 | Přečteno: 114x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Novinky z žánru MMORPG her: New World

V tomto blogu bych se rád věnoval 2 hrám, o kterých jsem si již v minulosti zmiňoval. Jedná se o hry New World od studia Amazon a Ashes of Creation. Teď se budu věnovat první jmenované hře.

24.6.2021 v 16:00 | Karma: 3,12 | Přečteno: 88x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Konference Summer Game Fest - pořádná herní nálož

Po delší době herního sucha přišla změna? Včera proběhla videoherní konference Summer Game Fest, kdy byly představeny hry, o kterých budeme číst nebo je hrát v průběhu následujících přibližně 2 let. Povedla se? Ano.

11.6.2021 v 14:00 | Karma: 0 | Přečteno: 55x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

New World: Nové informace o MMORPG hře od Amazonu

Pomalu se blíží vydání MMORPG hry od studia Amazon New World. Tato hra prošla velkým vývojem, kdy ze začátku hra budila velké obavy, pak přišla řada dobrých rozhodnutí. Jak to se hrou vypadá nyní? Pokusím se na otázku odpovět.

14.5.2021 v 14:00 | Karma: 6,30 | Přečteno: 107x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 135x
Jmenuji se Jan Žďárský. Pocházím z Liberecka. Rád bych se ve svém blogu věnoval počítačovým hrám, které ve volném čase hraji.  

Nejčastěji se věnuji žánru MMORPG her, ale zájem mám také o RPG nebo MOBA hry.

Seznam rubrik