Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

MMORPG hra World of Warcraft - příprava na nový datadisk

13. října nás Blizzard obdařil tzv. prepatchem k novému datadisku Shadowlands. Dovolím si přidat první ohlasy, jak se jim povedl.

Jak píšu výše, 13. října Blizzard vypustil první část prepatche na nový datadisk. Dá se říci, že Blizzard rozdělil prepatch na technickou část a na příběhovou část. Příběhová část prozatím nebyla vypuštěna. 
Největší změnou, kterou World of Warcraft přichystal, je snížení počtu levelů. Jak jsem psal v minulých článcích, současnou maximální úrovní je level 50, s tím, že s příchodem nové expanze se zvýší o dalších deset úrovní na level 60 (tedy úroveň 50 je ekvivalentem současné úrovně 120). S tím souvisí i snížení poškození, počtu zdraví a many v celé hře. Můj mág, který měl před příchodem prepatche počet zdraví v úrovni statisíců, má nyní přibližně 17.000 zdraví a poškození základním kouzlem dává v tisících až desetitisících. 
Tomuto se říká "level squish" a stává se normou, že na začátku nové expanze k tomuto dochází. Hráči čas od času nadávají, že je poněkud divné, že v prvních úrovních dává jejich postava poškození v jednotkách, nicméně, aby se hra nedostala u počtu zdraví a poškození do úrovní milionů (což už tu taky jednou bylo), tak zkrátka toto je potřeba. Stejně jako v současné expanzi, lze i nyní očekávat, že s příchodem dalších a dalších raidů se hra dostane do současných hodnot. 
Další zajímavým přídavkem jsou nové možnosti úpravy svých postav (tzv. customizace). Zkrátka si svoji postavu můžete upravit díky novým účesům, tetování atd. 
Tato technická stránka prepatche potěšila určitě hráče, kteří si vytváří větší počet postav. Snížení počtu úrovní, což vede ke snížení času, který je potřeba k dostání postavy na maximální úroveň. Další novinkou je odstranění potřeba reputace k odemknutí tzv. spřátelených frakcí. Nově tedy pro otevření dalších frakcí jako jsou Lightforged Draenei, Kul Tiřani nebo ty ošklivé fretky nebo co to má být. 
Úplní nováčci (i starší hráči) mohou využít u nové postavy v podstatě tutoriálu, který představí úplné základy hry. Jmenuje se Exile´s Reach, kdy hráčova postava ztroskotá na ostrově obydleného ogry. Osobně si myslím, že pro nové hráče to bude vítanou změnou, protože tutoriál nikdy ve hře nebyl. Cílem Exile´s Reach není hráče naučit vše, to ani není možno v té přibližně hodině, kterou tam strávíte, nicméně představí a naučí základy hry jako takové. Levelování tam odsýpá a díky času stráveného tam opustíte tutoriál na úrovni 10.
Taktéž nově je tedy upraveno levelování ve starších částech hry. Do hlavních měst obou frakcí byla přidána postava Chromie, díky které si můžete vybrat expanzi, ve které můžete již od počátku. Osobně si myslím, že toto je velmi dobrý nápad, nicméně provedení není úplně nejšťastnější, jelikož řada hráčů má poměrně problémy se s tímto systém zžít. 
Negativa jsem si nechal na konec. Hru totiž trápí řada technických problémů. Poté, co vyšel prepatch, tak se řada hráčů nemohla dostat do hry kvůli frontám, kdy musel hráč čekat víc jak hodinu, než se dostal do hry. A to ještě neměl vyhráno, protože hra se často spustila až na několikátý pokus. A znovu, to ještě neměl hráč někdy vyhráno. Někteří hráči po načtení hry místo svých postav uviděli černou obrazovku. Tyto problémy snad již byly napraveny, nicméně hru trápí lagy, obvykle hlavně ve vytíženějších časech.
Jak jsem psal výše, ta zajímavější část prepatche nás teprve čeká. Prozatím byly představeny novinky hlavně v levelování. Prozatím musím říci, že se mi prepatch líbí. Technické problémy hry tu jsou, nicméně to není nic, co by se nedalo odstranit. 

Autor: Jan Žďárský | neděle 18.10.2020 13:00 | karma článku: 5,65 | přečteno: 118x
  • Další články autora

Jan Žďárský

Úpadek herní společnosti Blizzard

V dnešním blogu bych se rád věnoval tomu, proč došlo k úpadku herní společnosti Blizzard, která má ve svém portfóliu značky jako Warcraft, World of Warcraft nebo Diablo.

12.8.2021 v 14:30 | Karma: 10,61 | Přečteno: 324x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Recenze MMORPG hry The Elder Scrolls Online

Jako další ze svých článků jsem si vybral hodnocení MMORPG hry The Elder Scrolls Online, jejíž vydání má na starost Bethesda.

30.6.2021 v 15:31 | Karma: 5,99 | Přečteno: 114x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Novinky z žánru MMORPG her: New World

V tomto blogu bych se rád věnoval 2 hrám, o kterých jsem si již v minulosti zmiňoval. Jedná se o hry New World od studia Amazon a Ashes of Creation. Teď se budu věnovat první jmenované hře.

24.6.2021 v 16:00 | Karma: 3,12 | Přečteno: 88x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Konference Summer Game Fest - pořádná herní nálož

Po delší době herního sucha přišla změna? Včera proběhla videoherní konference Summer Game Fest, kdy byly představeny hry, o kterých budeme číst nebo je hrát v průběhu následujících přibližně 2 let. Povedla se? Ano.

11.6.2021 v 14:00 | Karma: 0 | Přečteno: 55x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

New World: Nové informace o MMORPG hře od Amazonu

Pomalu se blíží vydání MMORPG hry od studia Amazon New World. Tato hra prošla velkým vývojem, kdy ze začátku hra budila velké obavy, pak přišla řada dobrých rozhodnutí. Jak to se hrou vypadá nyní? Pokusím se na otázku odpovět.

14.5.2021 v 14:00 | Karma: 6,30 | Přečteno: 107x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 135x
Jmenuji se Jan Žďárský. Pocházím z Liberecka. Rád bych se ve svém blogu věnoval počítačovým hrám, které ve volném čase hraji.  

Nejčastěji se věnuji žánru MMORPG her, ale zájem mám také o RPG nebo MOBA hry.

Seznam rubrik