Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nové informace o MMORPG hře Crimson Desert

Již několikrát jsem sepsal blog na téma MMORPG her, kdy jsem Crimson Desert již opakovaně zmiňoval. Minulý týden vývojáři vypustili na svět video ze záběrů ze hry. Do této doby byl pouze vydán příběhový trailer. 

Je to již zhruba rok, kdy v rámci konference E3 byl vydán již zmíněný příběhový trailer. 

Vývojáři z Pearl Abyss v něm lákají na spíše příběhové RPG s otevřeným světem. Slíbeny jsou i multiplayer prvky, proto jsem tuto hru zařadil do kategorie MMORPG her. Ti, co jsou zběhlí v MMORPG hrách jistě ví, že studio Pearl Abyss má na svědomí jinou populární MMORPG hru, a to Black Desert Online.

Ze záběrů je patrné, že hra je zasazena do temného prostředí plného monster, které lehce připomíná svět Zaklínače. Podíváme-li se na znázornění postav, bylo mi lehce s údivem, že ač se jedná o korejské vývojáře, postavy nepřipomínají postavy z asijských MMORPG her, tedy křehké krásky v titěrných brněních apod. Obecně mám spíše odpor k asijským MMORPG hrám, a to právě kvůli znázornění postav, ale také kvůli zrůdným obchodním modelům. 

Prozatím nemohu rozptýlit obavy ohledně obchodního modelu, protože o něm zatím nic nevíme. Nové informace se objevili ohledně záběrů ze hry, viz video níže.

Na začátek říkám zcela upřímně, že moc nadšený z toho nejsem.

Dle mého názoru u MMORPG her je nejdůležitější soubojový systém. Pokud má hra dobrý soubojový systém, tak může uspět. Pokud ho hra nemá, tak ač má sebelepší jiné systémy, nemá moc šanci masivně uspět. Mám na mysli především The Elder Scrolls Online.

Právě Black Desert Online má asi nejlepší soubojový systém v rámci MMORPG her vůbec. Hra má jiné problémy, ale o těch jindy, nicméně soubojový systém je to, co hru opravdu zdobí.
Bohužel, Pearl Abyss nejspíš nedokáží replikovat úspěch soubojového systému do Crimson Desert. Z toho, co jsme viděli v záběrech ze hry, usuzuji, že souboje jsou vedeny v rychlém tempu a spíše připomínají RPG hru Middle-earth Shadow of War, kdy doprovodné efekty režíroval Michael Bay. Každé seknutí zbraně je ze záběrů doprovázeno jiskrami a hektolitry krve. Bohužel je to hře spíše na škodu, protože je to až rušivé. Soubojovému systému nelze vyčíst plynulost, nicméně si myslím, že Black Desert Online dokáže lépe fungovat.

Jak jsem zmiňoval dříve, nebude se jednat o čistě MMORPG hru. Mělo by se jednat o silně singleplayer hru, kde budou zastoupeny prvky MMORPG. Vývojáři potvrdili, že se počítá i s PVP, mimo jiné s obléháním hradů. Lze tedy očekávat, že multiplayer prvky se otevřou po dohrání singleplayer obsahu. 

To, co bych určitě pochválil, je herní prostředí. Otevřené světy dokáže studio Pearl Abyss znázornit opravdu dobře. Oproti Cyberpunku, který teď hraji, sice nyní vše vypadá jako chudý příbuzný, nicméně z hlediska MMORPG her se nejspíš bude jednat o jednu z těch lepších grafik, které jsou k dispozici. Jak jsem zmiňoval dříve, hra se bude odehrávat v otevřeném světě, ve kterém můžeme vidět hrady, vesnice, lesy. Zkrátka vše, co bychom v takovýchto MMORPG hrách chtěli vidět. K dispozici budou i různé ekosystémy, všiml jsem si pouště, horské sněhové pláně i klasického "středoevropského" prostředí. Bohužel tady už jde poměrně zřetelně vidět rozdíl v kvalitě prostředí mezi krásnou přírodou a městy a vesnicemi, kde kvalita textur už není tak velká.

Oznámeno bylo také i plánovaný termín vydání, a to poslední kvartál roku 2021. Prozatím nelze úplně očekávat, jestli se bude jednat o finální termín. Spíše se obávám, že hru postihne osud celé řady dalších MMORPG i jiných her, a to, že bude hra odložena. 

Závěrem, nejspíš od Crimson Desert nelze očekávat, že nějak výrazně ovlivní žánr MMORPG her, především z důvodu, že se nejedná o čistě MMORPG hru. Nicméně, může se jednat o zábavnou singleplayer RPG hru, do které jsou zakomponovány multiplayer prvky, jak jsem zmiňoval u PVP a obléhání hradů. Graficky se nejedná o vyloženě skvělou hru, ale například oproti Black Desert Online od stejného herního studia se jedná vizuálně o krok vpřed. Herní mechaniky jako létání na drakovi nebo překonávání propastí pomocí lana vypadají zajímavě, nicméně mě osobně moc nezaujal soubojový systém především z důvodu, že je tam až moc "rušivých" elementů jako jiskry či stříkance krve. Další otázkou, která prozatím zůstává nezodpovězena, je, jaký obchodní model bude pro hru zvolen. Pokud se tvůrci vydají směrem Black Desert Online, lze očekávat, že bude zvolena cesta tvrdé monetizace, tedy i pay to win prvky.

Autor: Jan Žďárský | úterý 15.12.2020 19:16 | karma článku: 5,66 | přečteno: 148x
  • Další články autora

Jan Žďárský

Úpadek herní společnosti Blizzard

V dnešním blogu bych se rád věnoval tomu, proč došlo k úpadku herní společnosti Blizzard, která má ve svém portfóliu značky jako Warcraft, World of Warcraft nebo Diablo.

12.8.2021 v 14:30 | Karma: 10,61 | Přečteno: 324x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Recenze MMORPG hry The Elder Scrolls Online

Jako další ze svých článků jsem si vybral hodnocení MMORPG hry The Elder Scrolls Online, jejíž vydání má na starost Bethesda.

30.6.2021 v 15:31 | Karma: 5,99 | Přečteno: 114x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Novinky z žánru MMORPG her: New World

V tomto blogu bych se rád věnoval 2 hrám, o kterých jsem si již v minulosti zmiňoval. Jedná se o hry New World od studia Amazon a Ashes of Creation. Teď se budu věnovat první jmenované hře.

24.6.2021 v 16:00 | Karma: 3,12 | Přečteno: 88x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

Konference Summer Game Fest - pořádná herní nálož

Po delší době herního sucha přišla změna? Včera proběhla videoherní konference Summer Game Fest, kdy byly představeny hry, o kterých budeme číst nebo je hrát v průběhu následujících přibližně 2 let. Povedla se? Ano.

11.6.2021 v 14:00 | Karma: 0 | Přečteno: 55x | Diskuse| Hobby

Jan Žďárský

New World: Nové informace o MMORPG hře od Amazonu

Pomalu se blíží vydání MMORPG hry od studia Amazon New World. Tato hra prošla velkým vývojem, kdy ze začátku hra budila velké obavy, pak přišla řada dobrých rozhodnutí. Jak to se hrou vypadá nyní? Pokusím se na otázku odpovět.

14.5.2021 v 14:00 | Karma: 6,30 | Přečteno: 107x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 135x
Jmenuji se Jan Žďárský. Pocházím z Liberecka. Rád bych se ve svém blogu věnoval počítačovým hrám, které ve volném čase hraji.  

Nejčastěji se věnuji žánru MMORPG her, ale zájem mám také o RPG nebo MOBA hry.

Seznam rubrik